Redirectioneaza

Ajuti fara sa te coste nimic!

Redirectioneaza 3,5% din impozitul pe veniturile salariale si asimilate salariilor catre Asociatia Nevazatorilor din România (ANR) si arata ca iti pasa de oamenii cu probleme de vedere!

De ce sa faci asta?

Pentru ca doar astfel sustii in mod concret programe si proiecte sociale, actiuni umanitare, educative, culturale si sportive destinate persoanelor cu deficienta vizuala.

De ce noi?

ANR apara si promoveaza de peste 65 de ani drepturile celor cca 100.000 de deficienti de vedere din România. Prin misiunea sa statutara, organizatia desfasoara ample programe socio-umanitare, culturale si sportive pentru imbunatatirea vietii de zi cu zi si integrarea persoanelor cu diferite grade de deficienta vizuala, programe pe care nu le ofera nici o institutie de stat sau privata.

ANR este cel mai mare angajator al persoanelor cu dizabilitati vizuale, o categorie de altfel care se confrunta cu bariere reale pe piata fortei de munca.

Cum?

1. Cerere adresata angajatorului pentru veniturile anului in curs

Poti incepe redirectionarea a 3,5% din impozitul pe veniturile salariale si asimilate salariilor datorate in acest an chiar acum, printr-o simpla cerere adresata angajatorului (un model de cerere poti descarca aici).

2. Declaratia 230 pentru veniturile anului trecut

Daca anul trecut nu ai realizat redirectionarea direct de la angajator, poti completa declaratia 230 (pe care o poti descarca aici) pentru venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din pensii, venituri din activitati independente/activitati agricole, impuse pe baza de norma de venit, venituri din activitati independente realizate in baza contractelor de activitate sportiva, pentru care impozitul se retine la sursa, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, altele decât cele pentru care venitul net se determina in sistem real, dupa cum urmeaza:

- dupa completarea anului si a datelor personale, se bifeaza „Entitate nonprofit/Unitate de cult”;

- la capitolul „Sustinerea unei entitati nonprofit sau a unei unitati de cult” poti bifa optiunea privind distribuirea sumei pentru o perioada de 2 ani pentru a nu mai depune declaratia anul viitor;

- se completeaza cu datele organizatiei:

-» Cod de identificare fiscala: 4314871

-» Denumire: ASOCIATIA NEVAZATORILOR DIN ROMÂNIA

-» Cont bancar: RO61 RNCB 0073 0499 7779 0002

-» Suma (lei): se va completa de catre organul fiscal competent.

Descarca declaratia 230 completata cu datele noastre.

Formularul se poate depune pâna la 25 mai:

• in format de hârtie, direct la registratura organului fiscal in raza teritoriala aveti domiciliul;

• prin posta, cu confirmare de primire, catre organul fiscal in a carui raza teritoriala a domiciliului;

• online prin Spatiul Privat Virtual ANAF - https://pfinternet.anaf.ro/my.policy

Persoanele care au obligatia de a depune Declaratia unica, pot completa sectiunea a 8-a "Destinatia sumei reprezentând pâna la 3,5% din impozitul datorat pe venitul net/câstigul net anual impozabil" - cu urmatoarele date:

• Se bifeaza casuta „Sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult”

• Denumire entitate nonprofit: Asociatia Nevazatorilor din România

• Cod de identificare fiscala a entitatii nonprofit: 4314871

• Cont bancar (IBAN): RO61 RNCB 0073 0499 7779 0002

• Procent din impozit: 3,5%

• Suma (lei): in functie de procentul dorit sau in situatia in care contribuabilul nu poate determina suma, rubrica nu se completeaza.

Poti citi mai multe despre serviciile si programele pe care le desfasoara Asociatia Nevazatorilor din România aici.

Multumim pentru implicare si pentru dorinta de a fi aproape comunitatii nevazatorilor!