Ambasadori

Tudorel Tupilusi - presedinte Asociația Nevăzătorilor din România

  • “ Utilizarea de tehnologii și dispozitive asistive și de acces sunt premize incontestabile ale unei reale incluziuni pentru persoanele cu deficiență de vedere. Într-o lume digitală, BLINDHub pune împreună idei şi oportunităţi vocaţionale şi de muncă într-un spaţiu de interacţiune perfect adaptat nevoilor nevăzătorilor”,

Fondata in anul 1956, Asociatia Nevazatorilor din România (ANR) este organizatie non-guvernamentala nationala, de utilitate publica, ce reprezinta interesele nevazatorilor la nivelul intregii tari. ANR este recunoscuta ca organizatie nationala reprezentativa a nevazatorilor atât de catre autoritatile publice române, cât si de catre organizatiile internationale ale nevazatorilor. ANR este membra a Uniunii Europene a Nevazatorilor, a Uniunii Mondiale a Nevazatorilor, a Consiliului National al Dizabilitatii si, implicit, a Forumului European al Dizabilitatii.

Prof. univ.dr. Magdalena Platis- prorector Universitatea București

  • „BLINDHub reprezinta nu doar un simplu proiect cu o componenta digitala ci si o oportunitate majora pentru comunitatea nevazatorilor din Romania de a se conecta la mediul educational universitar si la piata fortei de munca. Consider ca acest proiect va da nastere pe termen lung unui trend pozitiv de integrare in mediul universitar a studentilor cu dizabilitati de vedere"

Universitatea Bucuresti (UNIBUC) este considerata cea mai importanta institutie de invatamânt, cercetare si cultura din România, dobândind, in cei peste 150 de ani de existenta, un solid prestigiu national si international. Numeroasele generatii de studenti si profesori au reusit sa impuna Universitatea ca una din institutiile de referinta pentru intreaga societate româneasca, fiind prima institutie româneasca existenta in primele 600 de universitati din lume.

Dana Deac - presedinte Fundația Orange

  • “ Prin BLINDHub ne propunem sa schimbam mentalitati, sa darâmam bariere si sa construim un alt mod de a fi si de a ne raporta la cei diferiti de noi. Construim un “nou normal” pe piata muncii din România, ghidata de procese empatice si incluzive, unde cu ajutorul tehnologiei, dizabilitatea devine usor abilitate atunci când omul are la dispozitie resursele necesare si mediul propice pentru asi atinge potentialul maxim ”

Fundatia Orange este o organizatie non-profit si se implica in viata comunitatii, prin realizarea de proiecte de filantropie, menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. In cei 8 ani de activitate, Fundatia Orange a investit peste 6.5 milioane de euro in proiecte de educatie digitala pentru persoane defavorizate si in proiecte de sanatate, educatie, cultura in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere/sau de auz, in scopul integrarii lor sociale. Pentru detalii, vizitați www.fundatiaorange.ro.