Sponsorizări


Redirectioneaza 20% din impozitul pe profit datorat ca persoana juridica catre beneficiarii directi nevazatori prin sponsorizarea programelor si proiectelor sociale, umanitare, educative, culturale si sportive ale Asociatiei Nevazatorilor din România (ANR).

DE CE?

Pentru ca, prin misiunea sa statutara, organizatia noastra este unicul furnizor din România de programe socio-umanitare, cultural-educationale si sportive destinate deficientilor de vedere.

De asemenea, pentru ca experienta de 65 de ani a ANR, de promovare si lupta continua pentru drepturile celor cca 100.000 de deficienti de vedere din România ne recomanda ca fiind organizatia abilitata pentru a ajuta in mod eficient oamenii vulnerabili din comunitatea noastra.

Totodata, pentru ca ANR este cel mai mare angajator al persoanelor cu dizabilitati vizuale, o categorie de altfel care se confrunta cu bariere reale pe piata fortei de munca.

CUM?

Potrivit art. 25 alin (4) lit. i din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, persoanele juridice care acorda sponsorizari in baza Legii nr. 32/1994, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat in limita a 0,75% din cifra de afaceri si nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Sponsorizarea se face in baza unui contract pentru activitatile beneficiarului fara scop lucrativ, suma acordata putând fi utilizata doar pentru scopul pentru care a fost data.

Pentru mai multe detalii privind modul in care se deduce suma sponsorizata din plata impozitului pe profit va propunem sa consultati documentul anexat precum si un model de contract de sponsorizare.

PENTRU CE?

1. Pentru a sustine activitatea curenta a asociatiei

2. Pentru a sustine programe si proiecte speciale pentru care organizatia cauta finantare

Daca aveti in vedere finantarea unor proiecte specifice pe termen scurt sau mediu pe care ANR doreste sa le deruleze sau programe tinta pe care compania dumneavoastra le stabileste in cadrul politicii sale de responsibilitate sociala corporatista, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail secretargeneral@anvr.ro.